Sairaanhoidon kuormitus laskenut ja kuolemat vähentyneet – silti THL levittää uhkakuvia
Janne Pohjala toteaa Facebook-seinällään 11.10.2021, että Suomea johdetaan propagandalla, joka ei perustu todellisiin lukuihin eikä tietoon.
Media ei mainitse sanallakaan montako koronapotilasta on tehohoidossa – mutta antaa kuitenkin sanavalinnoillaan ymmärtää, että
- Koronaan hoitoa tarvitsevien määrä olisi kovassa kasvussa
- Hoitoa tarvitsevat ovat nimenomaan rokottamattomia ja
- Rokottamattomat vievät hoitopaikkoja muilta.
Eli viesti lukijoille siis:
”ROKOTTAMATTOMAT OVAT VASTUUTTOMIA JA OVAT VAARAKSI MUILLE!”
Mutta mitä data sanoo?
Tilastot kuitenkin näyttävät mm. että
- kuolleisuus on laskenut
- sairaalahoidon tarve on laskenut
- enemmistö koronaan kuolleista on kahdesti rokotettuja
- kuolleet ovat ikäluokkaa, jossa kuollaan muutoinkin.
THL maalaa uhkaa koko kansalle 2 promillen kuolleista, jotka olisivat kuolleet pääosin muutenkin
THL:n mukaan lasten, nuorten ja keski-ikäisten Tinderissä tai muualla tulee ottaa kokeellinen geeniterapiatuote, jotta terveydenhuolto ei kuormitu ja kuolleita vyöry tilastoihin.
Pohjala vertailee kahta julkaisua: THL:n julkaisu [1] ja Tilastokeskuksen tilasto [2] kuolleista elokuun viimeisellä viikolla ja syyskuun neljällä viikolla. Havaintoja:
1. Syyskuussa kuolleisuus laski kuun loppua kohden, ei noussut.
2. Koronaan kuoli tai mahdollisesti jollain tavalla koronan kanssa kuoli 29 henkilöä.
3. Enemmistö koronaan kuolleista oli kahdesti rokotettuja (15), joka oli 3 promillea syyskuussa kuolleista
4. Vähemmistö (12) oli rokottamattomia, eli 2 promillea syyskuussa kuolleista
5. Kummatkin olivat ikäluokkaa jossa kuollaan muutoinkin
6. Kuten influenssarokote, koronarokote ei estä vanhaa ja heikkoa kuolemasta koronaan
7. Vuodehoitojaksoja on tehty 25% vähemmän kuin 2019, joten sairaanhoito ei voi olla mitenkään kuormittunut
8. Nuori tai keski-ikäinen ei koronaan kuole oli rokotettu tai ei, eikä joudu kuin äärimmäisen harvoin sairaanhoitoonkaan, ellei ole jokin vakava perussairaus tai -riski.
Sairaanhoidossa olleista ei vastaavia lukuja kerrottu, joten on oletettava, että kuolleiden jakaumaa kuvaa sairaanhoitoa oleellisesti kuormittavien jakaumaa. Eli kuolleita tulee ja sairaanhoitoa kuormittavat eniten yli 80-vuotiaat olivat he rokotettuja tai eivät, mutta määrät ovat kaikista kuolleista täysin marginaalisia.
Hoitojaksoja 25% vähemmän kuin ennen koronaa
Pohjala tarkastelee THL:n tilastoja:
Nuorien ja keski-ikäisen kokeellista lääkintää perustellaan terveydenhuollon kuormittumisella eli vuodehoitojaksoilla. Otetaan niitä uusin THLn tilasto [3].
Se osoittaa että heinä-elokuussa 2019 ennen koronaa oli 57 105 ja 57 556 vuodenhoitojaksoa Suomen sairaaloissa muualla kuin terveyskeskusten sairaaloissa. Koronavuonna 2020 ilman rokotetta hoitojaksoja oli 52 832 ja 56 159.
2021 hoitojaksoja oli heinä-elokuussa vain 45 726 ja vaivaiset 40 015, eli 25% vähemmän kuin 2019. Eli sairaalat ovat kaikkea muuta paitsi kuormittuneita. Niissä palvellaan neljännes vähemmän kansalaisia kuin 2019.
Eli korona VÄHENSI vuodehoitojaksojen määrää, ei lisännyt. Kansaa hoidetaan valtavasti suuremmalla rahalla 25% VÄHEMMÄN sairaaloissa kuin 2019.
Koronapotilaiden osuus sairaalahoidossa marginaalinen
Etenkin Ylen uutisissa jauhetaan päivittäin, että täysin marginaalinen koronapotilaiden vuodehoitojaksojen osuus 45000 jaksosta kuukaudessa olisi se suurin ongelma Suomessa.
Jälleen kerran Suomea johdetaan propagandalla, joka ei perustu todellisiin lukuihin eikä tietoon.
THL on oikeassa siinä että kuolleista suhteessa suurempi osa on rokottamattomia, mutta tämä 2 promillen osuus kuolleista ei anna mitään perustetta sille että olisi jokin kiire, saati pakko altistaa lapset, nuoret tai keski-ikäiset kokeellisille hoidoille, jotka eivät täytä normaaleja lääketuotteiden turvallisuuskriteereitä.
Teho-osastoilla vain muutama koronaan liittyvä potilas, mutta media lietsoo kauhua
Petri Rautio kirjoittaa 11.10.2021:
”HUS erityisvastuualueella asuu 2,2 miljoonaa asukasta. Ko. alueella on 9 koronaan liittyvää tehohoitopotilasta. Siis YHDEKSÄN!
Näiden yhdeksän takia sitten parisataatonnia vuodessa tienaavat HUS-pomot kiljuvat julkisuudessa joka päivä miten ollaan romahtamassa koska rokottamattomat.
Jos ette ole vielä tajunneet toimia niin viimeistään nyt alkaisi olla aika lopulta ottaa se pää pois sieltä rektaalista.”

Median ja “asiantuntijoiden” viestintä ei vastaa tilastoja
Esimerkiksi TAYS:n alueella on tehohoidossa 3 ”koronapotilasta” – siis KOLME – mutta media ei julkaise näitä määriä. Tällöin lukijalle jää kuva, että sairaalat ja tehohoito olisivat kuormittuneita – vaikka eivät ole!
Taysin Infektiolääkäri Reetta Huttunen kirjoittelee huolesta, jolle ei näytä olevan perusteita, mutta jota levitetään nyt joka puolella:

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) infektio-osaston apulaisylilääkäri Reetta Huttunen on huolissaan rokottamattomien aiheuttamasta rasitteesta terveydenhoitojärjestelmälle.
Hän kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan päivityksessä todistaneensa omin silmin potilasmäärien lisääntymisen sairaaloissa ja teho-osastoilla. Hän painottaa, että tauti voi olla vakava jokaisessa ikäryhmässä.
– Huoli on todellinen ja rokottamattomuudella on todelliset seuraukset.
Mitä ne seuraukset ovat? Minä ja kollegani näemme näitä potilaita taas kerran kiihtyvällä tahdilla sairaaloissamme ja teho-osastoilla. Se mitä lehdissä on kerrottu, on totta, tauti jyllää rokottamattomien keskuudessa, Reetta Huttunen kirjoittaa Facebookissa julkaisemassaan päivityksessään. www.verkkouutiset.fi/infektiolaakarin-viesti-sairaalasta-huoli-on-nyt-todellinen/
Media ja julkisuudessa esiintyvät asiantuntijat ja lääkärit eivät mainitse sanallakaan tehohoidossa olevien määriä. Ne voi kuitenkin itse tarkistaa tilastoista.
Tämä on selvästi valittu linjaus, sillä ihmisten tajuntaan menevä ymmärrys vähäisestä tehohoidossa olevien määrästä romuttaisi koko narratiivin siitä, että kyseessä olisi vaarallinen tauti.
Myöskään Yle 12.10.2021 ei mainitse sairaala- ja tehohoidossa olevien määriä:

Koronapotilaiden sairaalahoidon tarve on Pirkanmaalla kasvussa. TAYSissa on toistakymmentä potilasta hoidossa koronan takia. Neljän viime viikon aikana sairaalahoitoa tarvinneista potilaista 70 prosenttia on ollut täysin rokottamattomia.
– Koronan hoitoon tarvittavat voimavarat ovat pois muusta sairaanhoidosta. Enempää henkilöstöä emme voi siirtää koronapotilaiden hoitoon ilman, että kiireetöntä hoitoa muilta potilailta vähennetään, johtajaylilääkäri Juhani Sand TAYSista sanoo.”
https://yle.fi/uutiset/3-12139924
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin ylilääkäri Asko Järvinen puhuu yhtä ja luvut kertovat toista:

Viralliset tilastot osoittavat aivan muuta.
Rokottamattomiin lasketaan myös rokotettuja
THL:n mukaan rokottamattomiksi lasketaan myös sairaalapotilaat, joiden ensimmäisestä koronarokoteannoksesta on kulunut alle 21 vuorokautta:

Kun puhutaan sairaalahoidon tarpeesta ja kuormituksesta rokotettujen ja rokottamattomien välillä, on hyvä tiedostaa, että potilas lasketaan rokottamattomaksi, mikäli hän on saanut vain yhden piikin tai toisen rokotteen ottamisesta on alle viikko.
Vastaavasti kahdesti rokotetuksi lasketaan vasta, kun toisesta rokotteesta on viikko. (Lähde: HUS)

Lisäksi rokotteen haittavaikutukset näyttävät olevan hyvin samanlaisia kuin itse viruksen aiheuttamat oireet (Lähde: TAYS).
Kannattaa myös huomioida, että diagnoosiksi riittää pelkkä oireisto, vaikka testitulos olisikin negatiivinen:
Päädiagnoosina käytetään taudinkuvan mukaista diagnoosia ja sivudiagnoosina COVID-19-virusinfektion diagnoosia U07.1 tai U07.2.
COVID-19-diagnoosin kirjaaminen erikoissairaanhoidon sairaalahoitojaksoilla
U07.2 Epäily COVID-19-virusinfektiosta, ei varmistettu laboratoriotutkimuksella
Tätä käytetään, jos lääkäri pitää COVID-19-virusinfektiota mahdollisena ja laboratorionäytteet on otettu, mutta laboratoriovastaukset eivät ole valmistuneet
Jos laboratoriotutkimuksen tulos osoittautuu negatiiviseksi, epäilydiagnoosi U07.2 poistetaan paitsi, jos lääkäri päätyy tekemään COVID-19-virusinfektion diagnoosin kliinisin perustein.
Kliinisellä tutkimuksella tarkoitetaan myös lääkärin suorittamaa potilaan tutkimista vastaanotolla. Siihen kuuluvat esitietojen kerääminen eli anamneesi sekä tämän jälkeen vastaanotolla tapahtuva potilaan tutkiminen. Näin lääkäri selvittää potilaan statuksen eli tilan, eli periaatteessa oirekuva riittää.

Kahdesti rokotettuja ei testata
Kahdesti rokotettuja ei enää testata.
Ruotsissa 70% covid-kuolemista täysin rokotetuille
Svenska Dagbladet kertoo, että 1. – 24.9.2021 välisenä aikana jopa 70 prosenttia Ruotsin covid-19-tartunnan aikana kuolleista on täysin rokotettuja koronavirusta vastaan.
Seitsemän kymmenestä covidiin liittyvistä kuolemista koski ihmisiä, jotka oli rokotettu kahdella annoksella, sanomalehti kirjoittaa. Uutisoidaanko Suomessa tästä?
”On vaikea tietää, miksi yhä useammat kuolleista ovat täysin rokotettuja, ja mahdollisen häviävän rokotussuojan lisäksi on useita mahdollisia selityksiä”, kirjoittaa SvD. Syyskuun lopussa paljastui, että jopa 85 prosenttia Pfizerin koronarokotteen immuniteetista on kadonnut seitsemän kuukautta toisen injektion jälkeen.
Ruotsissa(kin) kuolleet ovat olleet heikkokuntoisia vanhuksia. Kuolema seuraa sekä rokotettuja että rokottamattomia: Influenssa- tai koronarokote eivät auta, jos vastustuskykyä ei ole enää jäljellä. Koronan kanssa kuoleminen ei lopu koskaan.
Miksi rokotteiden hätäkäyttölupa, kun hätää ei ole?
Terveysturvallisuus sisältää myös tuoteturvallisuuden ja tällä hetkellä enemmän terveysturvallisuutta kokonaisuutena on vaarantanut tuhannet haitat joita tuotteista on aiheutunut, koska niitä on annettu miljoonille, jolloin pienikin osuus ongelmia tuottaa paljon haittoja.
Se että haittoja per kansalainen on suhteessa vähän ei muuta sitä, että tuotteiden käyttö on Suomessa vaarantanut enemmän terveysturvallisuutta, kuin estänyt muutoinkin lähellä kuolemaa olevien kuolemista. THL:lle kelpaa suhteellinen luku, silloin kun se tukee tuotteiden käyttöä, mutta ei silloin kun se ei tue.
Mikään toteutunut luku ei oikeuta käyttämään mitään tuotetta hätäkäyttöluvalla, koska hätää ei ole missään. Tautiin kuolee muutama promille kaikista kuolevista. Hoidon osuus on yhtä vähäinen. Tuotehaitat ylittävät hyödyt, koska kuolleet ja hoitojaksot tulevat muutoinkin lähellä kuolemaa olevista, rokotettuja tai ei.
Miksi siis valtavalla pakottamisella halutaan ottaa terveysturvallisuusriski pakottamalla normaalilla tavalla hyväksymättömiä tuotetta ihmisille, jotka eivät ole missään merkittävässä riskissä kuormittaa terveydenhuoltoa tai kuolla?
Mihin on niin kiire ettei normaalia lääketurvallisuutta voida noudattaa ja odottaa hyväksyttyjä tuotteita, jotka täyttävät edes aiemmin vaaditut minimiturvallisuusvaatimukset?
Rokote on poliittinen päätös
Ainoa syy on poliittinen päätös että kaikille on pakotettava hyväksymätön lääkehoito, eikä tämä perustu mihinkään lukuun, siten että hätäkäyttöluvan ehdot täyttyisivät.
Tämä polittinen pakottaminen ja ihmisten oikeuksien rajoittaminen ei näin ollen ole Suomen lain mukaista, koska vaadittua hätää ei ole.
[3] https://thl.fi/fi/tilastot-ja-data/tilastot-aiheittain/terveyspalvelut/ennakkotieto
Lue alkuperäinen kirjoitus kommentteineen Facebookista tästä: https://www.facebook.com/janne.pohjala/posts/10159439318263419